Gala De Lliurament De La Primera Edició Dels Premis Transformació Econòmica De La Diputació De Lleida

25/01/2023 | Sin categoría

Se celebrarà el dia 27 de gener al Palau de Congressos-La Llotja com a resultat dels “Tallers Escolars d’Iniciació a la Bioeconomia” que es van organitzar en la 1a Setmana de la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran, en el marc del Congrés BIT, en què van participar més de 500 alumnes de 22 escoles del territori

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, presidirà aquest divendres, 27 de gener, la gala de lliurament dels primers Premis Transformació Econòmica de la Diputació de Lleidaresultat dels “Tallers Escolars d’Iniciació a la Bioeconomia” que es van organitzar als centres educatius del conjunt del territori, en la I Setmana de la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran, en el marc del Congrés BIT. Aquests tallers tenien l’objectiu de dotar aquest congrés de gruix social i de generar interès i sensibilitzar la població sobre la importància de la bioeconomia com a motor de transformació.

La bioeconomia és un àmbit prioritari identificat en l’Agenda Compartida de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran, una iniciativa impulsada per la Diputació de Lleida i que compta amb el suport de les principals institucions lleidatanes. En aquest sentit, formar les futures generacions en bioeconomia es considera primordial per a la transformació del model econòmic actual cap a un model d’economia verda i circular.

En concret, hi van participar més de 500 alumnes de 22 escoles del conjunt del territori i un total de 13 centres es van presentar al concurs de vídeos “Munta’t la teva pel·lícula” que se’ls va proposar amb l’objectiu que els alumnes interioritzessin un concepte que ja forma part del seu present i futur.

Els premis estaran dividits en tres categories i mencions específiques a les Escoles: premi a la millor pel·lícula, al millor guió i a la millor producció.

L’acte —que tindrà lloc al Palau de la Llotja de Lleida— comptarà també amb la participació del diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert; el director del Serveis Territorials d’Educació a Lleida, Claudi Vidal; el cap del Gabinet Tècnic del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Jaume Sió, i la participació de prop de 200 alumnes de primària del territori.