Els Premis De Transformació Econòmica De La Diputació De Lleida, Han Estat Protagonistes A L’espai D’Onda Cero I UA1 Lleida Ràdio

07/02/2023 | Sin categoría

Aquesta setmana un dels alumnes, una professora i representats institucionals ens han explicat com van viure aquesta primera Gala del lliurament dels premis, amb els què prop de 200 alumnes van estar guardonats

En aquesta ocasió, l’Adrià, un dels alumnes de 6è l’Escola Carrassumada de Torres de Segre, que en el lliurament de premis van ser reconeguts amb la menció de millor maquillatge i perruqueria, i la seva tutora Mar, ens han explicat com van viure aquesta experiència. Una experiència que com ha constatat l’Adrià repetiria sens dubte.

En aquest espai, el vicepresident de Patronat de la Diputació de Lleida, Carles Gibert, ha explicat que aquets premis, són el resultat dels ‘Tallers Escolars d’Iniciació a la Bioeconomia’ que es van organitzar als centres educatius del conjunt del territori, en la I Setmana de la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran, en el marc del Congrés BIT, i en el qual van participar més de 500 alumnes de 22 escoles del territori.

Així doncs, d’una manera divertida i didàctica els alumnes han pogut aprendre el concepte de transformació econòmica cap a un model d’economia verda i circular participant en el concurs de vídeos “Munta’t la teva pel·lícula” que proposava el taller amb el què han estat guardonats prop de 200 alumes de 13 escoles del territori.

També hem pogut escoltar a Jaume Sió, cap de gabinet tècnic del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat que explicava la importància de convocar aquests premis, ja que suposen una eina molt important per fomentar el coneixement i impulsar la bioeconomia des dels centres educatius. A més formar les futures generacions en la bioeconomia es considera primordial per a la transformació del model econòmic actual cap a un model d’economia verda i circular.

Tanmateix, Carles Vernet, coordinador de l’Àrea de Serveis Educatius i Formació Permanent dels serveis territorials d’Educació, en la seva intervenció ha destacat la importància de formar les futures generacions per donar a conèixer, el significat de la bioeconomia circular i com forma part del seu futur més immediat. Uns tallers que han permès que els alumnes prenguin consciència de la necessitat de preparar la societat per al canvi cap a la bioeconomia circular, especialment a les Terres de Lleida, Pirineu i Aran.

Programa Onda Cero

Programa UA1 Radio