El Patronat de Promoció Econòmica participa en una nova reunió de l’Aliança Catalunya 2030 per impulsar els ODS

05/07/2024 | Sin categoría

La Diputació de Lleida reforça el seu compromís amb el desenvolupament sostenible a través de diferents actuacions alineades amb l’Agenda 2030

El director del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Ramon Boixadera, ha participat aquest divendres en una nova reunió de l’Aliança Catalunya 2030, la coalició d’actors públics i privats que treballen pel assolir dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), una agenda global que busca el desenvolupament sostenible a nivell mundial.

Des del setembre de 2015, quan l’Assemblea General de l’ONU va aprovar l’Agenda 2030 i els seus 17 ODS, la Diputació de Lleida ha treballat intensament per alinear les seves estratègies i plans d’actuació amb aquests objectius. La col·laboració amb ajuntaments, consells comarcals, el Consell Generau d’Aran i la Generalitat ha estat clau per adaptar aquestes fites globals a la realitat de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran.

Entre les iniciatives destacades, a principis de 2022, es va incorporar en el pla estratègic de subvencions de la Diputació els ODS. A l’octubre del mateix any, es va dur a terme una sessió participativa per definir els compromisos amb els principals càrrecs de cada departament, i a l’abril de 2023, es va signar l’Acord Nacional per l’Agenda 2030.

El compromís de la Diputació de Lleida amb els ODS

La Diputació de Lleida ha assumit diversos compromisos per integrar els ODS en totes les seves actuacions. Entre aquests compromisos, destaca l’alineament de la seva estratègia corporativa amb els ODS per identificar objectius i fites específics en els seus projectes i programes, així com l’adaptació dels mateixos a la realitat del territori. També s’ha alineat el catàleg de serveis de la Diputació de Lleida amb els ODS, i s’hi han incorporat criteris de sostenibilitat, canvi climàtic i perspectiva de gènere en les bases de subvencions i licitacions públiques.

A més a més, s’ha creat un quadre de comandament de l’Agenda 2030, una plataforma virtual que facilita el seguiment dels indicadors dels ODS per part de les administracions locals i la ciutadania. La sensibilització i capacitació del personal i dels actors locals és una altra prioritat, amb campanyes de comunicació i sessions formatives per apropar l’Agenda 2030 a tot el territori. Finalment, es fomenta la cooperació amb altres entitats i administracions per abordar problemàtiques comunes i assolir els ODS de manera conjunta, a través de la promoció d’espais de col·laboració i transferència de coneixement.

Boixadera ha destacat que aquestes accions no només reforcen el compromís de la Diputació amb els ODS, sinó que també representen una eina de governança estratègica i efectiva per als pròxims anys, que assegura el progrés i el benestar de tota la demarcació.