Alcarràs Posa En Marxa Una Campanya De Sensibilització Per Conscienciar Sobre El Potencial De La Bioeconomia

01/02/2023 | Sin categoría

‘Alcarràs, per un futur de pel·lícula’ és el títol de la campanya que s’ha presentat aquest dimarts i que forma part de l’operació 3 del projecte BIOHUB LAB del PECT Green&Circular b. Ponent, que coordina la Diputació de Lleida

El diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert, ha participat aquest dimecres en l’acte de presentació de la campanya de sensibilització per conscienciar sobre el potencial de la bioeconomia, organitzat per l’Ajuntament d’Alcarràs, i que porta per títol ‘Alcarràs, per un futur de pel·lícula’.

Una campanya que ha estat presentada per l’alcalde del consistori, Jordi Janés, que consistirà en la difusió d’un vídeo animat i tres vídeo-podcast que expliquen la importància estratègica de l’economia circular i sostenible. Aquestes actuacions formen part de l’operació 3 BIOHUB LAB del PECT Green&Circular b. Ponent, que coordina la Diputació de Lleida, i que també formen part del pla de comunicació del BIOHUB CAT.

En la seva intervenció, Carles Gibert ha destacat que “el procés de transformació econòmica porta implícit la transformació del model econòmic actual cap a un model d’economia verda i circular, i per fer-ho es necessita canviar la manera en què produeix i es consumeix, i aquest canvi de model pot ser una oportunitat per al nostre territori, per generar noves oportunitats, retenir el talent al territori i aconseguir que els joves no hagin de marxar a fora”.

Ha afegit que “es tracta d’un canvi que requereix d’un ecosistema ben articulat i dotat del sistema d’infraestructures necessaris, un ecosistema on les empreses, les universitats, els centre tecnològics, els usuaris de les innovacions i la pròpia administració puguin treballar plegats, tant en l’edificació com en el desenvolupament d’aquestes noves innovacions”.

L’acte, que ha tingut lloc a la sala de premsa de l’Ajuntament d’Alcarràs, ha comptat també amb la intervenció del tècnic Jacob Marcos, que ha explicat què és la bioeconomia i com l’Ajuntament d’Alcarràs ha liderat el procés per impulsar la bioeconomia al territori des del món local (transició del Biolab Baix Segre al PECT Green&Circular), així com els objectius del BIOHUB Lab. També ha intervingut el director de Lleida TV, Òscar Fernández, que ha explicat el procés, l’organització, el balanç i les emissions del vídeo per Lleida TV. Per últim, el representant de la Companyia Inhabitants, Erik Varea, ha explicat com van transformar el missatge en format gag.